lat|eng

3X3 РОДА ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ 2018

24.06.2018
Одржан је још један турнир А категорије Рода 3x3 првенства Србије, под називом 3X3 Београд.
Турнир је одржан на отвореним теренима Црвене Звезде на Калемегдану и овим путем захвалност Црвеној Звезди на уступању терена на коришћење.
Прелеп амбијент био је инспирација за екипе и играче да покажу најбоље.
Такмичење је одржано у категоријама кадета, јуниора, сениора и сениорки.
Ове године смо први пут имали и две иностране екипе, и то у категорији сениорки где су се пријавиле сениорска и млада репрезентација Украјине која је на крају и била најуспешнија и освојила прво место у овој категорији.
У категорији јуниора најбољи су били Бановци, а у категорији кадета Обреновац.
 
Централни догађај је био сениорски турнир уз учешће 19 екипа. Спектакуларна завршница са драматичном финалном утакмицом дала је посебан печат турниру ове године.
Састале су се сјајне екипе Џакови и Раља Интергалактик.
Утакмица је одиграна као да се играло у Октагону, изузетно велика тензија међу играчима већ од првог контакта када је екипа Џакова остала без веома битног играча Симеуновића због повреде.
То је довело до даљих великих тензија, тешке физичке борбе која је чак превазилазила стил игре и у 3X3. Екипа Раље је повела убедљиво и деловало је да ће се Џакови тешко вратити у игру без измене играча.
У једном моменту је повређени Симеуновић покушао да се врати у игру што је довољно говорило о невероватној жељи обе екипе за тријумфом.
Очигледно су Џакови имали веће срце и у драматичном финишу тријумфовали.
Међутим, на крају, најлепша слика са најлепшом поруком свим спортистима, спортски поздрав и загрљаји жестоких супарника на терену и поред велике тензије која је провејавала током целог меча.
 
Победник је освојио вредне награде, новчану у висини од 100.000 динара и право учешћа на челенџер турниру у Летонији (Вентспилс) са плаћеним комплетним трошковима на турниру.

Коначни пласман по категоријама:
Кадети:
1. Обреновац
2. Орлови
3. Матори

Јуниори:
1. Бановци
2. Младост
3. Ангрy Бирдс

Сениорке:
1. Украина У23
2. Украина
3. Прелепотице

Сениори:
1. Џакови 3x3
2. Раља Интергалактик
3. 43

Галерија