broj poseta
09309018
Arhiva po sezonama

SENIORI
1.MRL Centar
Rezultati
Adresar ekipa
Saopštenje 01
Saopštenje 02
2.MRL Centar
Rezultati
Adresar ekipa
Saopštenje 01
MLAĐI PIONIRI
1. stepen
Rezultati
Adresar ekipa
1. stepen 2. ekipe
Rezultati
Adresar ekipa
PIONIRI
Predkvalifikacije za 1. s...
Rezultati
Adresar ekipa
1. stepen
Rezultati
Adresar ekipa
1. stepen 2. ekipe
Rezultati
Adresar ekipa
KADETI
1. krug Kvalifikacija za ...
Rezultati
Adresar ekipa
2. krug Kvalifikacija za ...
Rezultati
Adresar ekipa
Predkvalifikacije za 1. s...
Rezultati
Adresar ekipa
1. stepen
Rezultati
Adresar ekipa
1. stepen 2. ekipe
Rezultati
Adresar ekipa
JUNIORI
1. krug Kvalifikacija za ...
Rezultati
Adresar ekipa
2. krug Kvalifikacija za ...
Rezultati
Adresar ekipa
1. stepen
Rezultati
Adresar ekipa
U19M
OMLADINCI
MLAĐE PIONIRKE
1. stepen
Rezultati
Adresar ekipa
PIONIRKE
1. stepen
Rezultati
Adresar ekipa
KADETKINJE
1. stepen
Rezultati
Adresar ekipa
JUNIORKE
1. stepen
Rezultati
Adresar ekipa
U19Ž
OMLADINKE
SENIORKE
Aktuelnosti

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 [56] 57 58 59

Milan Mažić o Senadu Ramusoviću...
29.04.2013
...

A onda, kao grom iz vedra neba, prozujala je vest koja je potresla sve košarkaške radnike u Srbiji - umro je Senad Ramusović u 56. godini života.

Svi koji smo Ćerka poznavali bili smo u neverici. Okretao sam telefone kolega pokušavajući da od nekoga čujem kako nije istina, ali uzaludno.

Bio je legenda srpske sudijske scene. Upoznao sam ga još dok sam bio klinac i počinjao da sudim, a on tada sudio ligu stare Jugoslavije kao jedan od vodećih arbitara. Sačekao je nas mlađe na Prvoj ligi tadašnje Jugoslavije, kada je, iako bez međunarodnog znaka, bio jedan od nosilaca sudijske liste. Dočekao nas je kao prijatelje, ne kao konkurenciju i ubrzo nam je postao stariji brat.

Želeo je sa nama sve da podeli, dobro i loše, da nam uputi zamerke i kritike, ali i podrži savetima u napredovanju. Neke njegove rečenice večno su mi ostale urezane u sećanje, kao zvezde vodilje kroz moju sudijsku karijeru. Neke od njih postale su deo nepisanog kodeksa koji vlada među košarkaškim sudijama i prenosi se kroz generacije...

Svi mi navijamo ili za Zvezdu ili za Partizan, govorio je. Nemoguće je da si iz sporta i da ti jedan od dva velika kluba nije draži. Ali, kad se izađe na teren da se sudi Derbi sve se svodi samo na jednu rečenicu: Partizan se voli, a Zvezda se čuva... ili obrnuto!

Neke od svojih najtežih utakmica sudio sam sa njim. Na terenu je bio nasmejan, utakmice vodio sa lakoćom i šmekom koji je tako dobro znao da nosi. Nije mu bio bitan izgled, bila je bitna odluka. A čak i kada je bilo najteže i najveća tenzija, znao je da ofarba liniju i pokaže svoj omiljeni znak, koji smo svi mi mlađi imali kao dodatno nepisano pravilo u knjizi mehanike.

Još i sada, ubeđen sam, sve kolege koriste njegovu maksimu kao odgovor na pitanje kako je bilo na utakmici: Prazni protokoli, ljubim ruke.... Sa Ramusom nije bilo primedbi, čak i kada je bilo grešaka i problema. On je to rešavao na samo njemu svojstven način, mirno i sa osmehom.

Učio nas je Ramus i kako da se ponašamo van terena, ne samo na njemu. Oblačenje je moralo da bude tip-top. Možda nisi lep i visok, ali možeš da kupiš sebi lepo odelo i tri bele košulje, pričao nam je. Bele košulje na sve idu, samo kad su čiste i opeglane!

Nemojte biti ko roboti, govorio nam je. Sudija je živo biće i mora da pokaže emocije. Ostaće zabeleženo i kako je kroz šalu uvek voleo da kaže: Koje su tri najvažnije stvari u košarkaškom suđenju: Isplata taksi pre utakmice, tuširanje posle i večera!. I na taj način nas je opuštao, uveravajući nas da će i na najvrelijim terenima sve proći kako treba.

Pre šest godina okačio je patike o klin i postao delegat na našoj prvoj ligi, a ubrzo zatim i na ABA ligi. Ramusa su cenili svi koji su, još u doba ex-YU sa njim delili sudijski hleb, pa je svako hteo da ga ima u svom timu.

Uvek nam je pokazivao adresar svog mobilnog u kome nije bilo niti jednog jedinog broja! Ali, ako vam je neki broj trebao, Ramus je bio živa enciklopedija i od njega ste informaciju mogli dobiti u trenutku. On je ljude držao u srcu i glavi, a ne u aparatu, kako je sam voleo da kaže.

Bilo je zadovoljstvo sa njim ići na utakmicu, jer je sve bilo kao po loju od prvog trenutka. Ćerko nikad nije kasnio, poštovao je tuđe vreme i ništa nije prepuštao slučaju. Provesti vreme pre teške utakmice sa njim bilo je pravo opuštanje, uz uvek zanimljive priče iz njegove duge karijere.

A posle utakmice, čuveno treće poluvreme, u svojoj režiji i na najboljem mestu, gde god to bilo na prostorima stare nam Juge. Znao je Ramo svaku kafanu kao svoj džep, šta je specijalitet i šta se najbolje jede. Direktno sa vrata restorana, pravo u kuhinju, da sa kuvarom dogovori šta da se spremi. Jelovnici nisu bili potrebni.

I juče je Ramus krenuo na utakmicu da bude delegat. Ka Čačku, na Juniorsko prvenstvo Srbije. Pozlilo mu je u kolima kod Šatornje, a bolnica u Topoli bila je predaleko da bi bilo šta moglo da se učini. Otišao je na poslednji put onako kako je i živeo: za košarku i sa košarkom.

Neverica je i danas među nama, generacijom koju je on podržavao i sa kojom se družio: Ika, Čaja, Bane, Gliša, Ober... Ne želimo da verujemo da u sredu, kada Ramus kreće na svoj poslednji put, neće biti sa nama na nekoj od utakmica.

Teško je završiti ovu priču na bilo koji način. Nadam se da je Ćerko na nekim boljim terenima od juče, da ne presuđuje, kao što nikad nije, nego se druži sa nekom boljom košarkom od ove zemaljske. Jer, to je zaslužio!

Neka te anđeli čuvaju, prijatelju moj!

IN MEMORIAM Senad Ramusović (1957-2013)
29.04.2013
U nedelju, 28. aprila iznenada je preminuo Senad Ramusović, košarkaški delegat i nekadašnji FIBA sudija. Priznatog sportskog radnika izdalo je srce na putu za Čačak gde je trebao da bude za zapisničkim stolom na polufinalnim utakmicama završnog turnira Heba Juniorske lige Srbije.
Senad Ramusović je rođen u Beranama, ali je najveći deo života proveo u Beogradu gde je završio Pravni fakultet, posle čega se posvetio advokaturi, ali mu je košarka do poslednjeg trena bila najveća ljubav.
Komemoracija povodom smrti Senada Ramusovića biće održana u bioskopskoj sali Centra sa kulturu i sport „Šumice“, u utorak 30. aprila u 11:00 časova.

Pismo zahvalnosti iz Holandije
19.03.2013
Objavljujemo u celosti pismo koje smo dobili od gostiju iz Holandije:

Dragi Dejane i prijatelji iz KSB,
pre svega želimo da Vam se zahvalimo na toplom dočeku u Beogradu. Zaista smo uživali u Vašem društvu i angažovanju tokom našeg boravka. Ne možete ni da zamislite koliko ste nam pomogli da napravimo progres na polju košarke u našoj zemlji. Kao što rekoh, naša federacija nije tako uspešna kao Vaša u poslednjih 20 godina.
Uskoro ću imati sastanak u našoj federaciji na temu iskustava koje sam stekao u kontaktu sa Vašom federacijom. Hvala Vam još jednom, uz činjenicu da ste bili potpuno otvoreni prema nama vezano za funkcionisanje Vašeg sistema, ljudi koji rade, kao i planovima i problemima.
Nadam se da se vidimo u Francuskoj uskoro.
Takođe Vam hvala i od Juelsa i Roba

Pozdrav
Roel van de Graaf

Gosti iz Holandije
09.03.2013
Košarkaški savez Beograda na čelu sa predsednikom Dejanom Dimitrijevićem ugostio je holandsku delegaciju koja organizuje medjunarodni turnir u Den Bošu na kome već dve godine unazad uspešno učestvuje selekcija Beograda. Delegacija je posetila Kuću Košarke gde su razgledali trofeje, fotografije, upoznali se sa sistemom takmičenja klubova i funkionisanjem nacionalnih selekcija, sudijskih i trenerskih kampova u Beogradu i Srbiji. Takodje ih je primio i potpredsednik KSS Dejan Tomaševic sa kojim su imali razgovor o svim pitanjima vezanim za košarku u Srbiji.
Delegacija iz Holandije u sastavu, Mr. Roel van de Graaf
Mr. Rob van der Heijden i Mr. Jules Spijkers će u nedelju biti gosti na utakmici koju Partizan igra u hali Pionir.Nagrada za životno delo - Milorad Rajković - Mufi
17.12.2012
Biografija:
Rođen je 20.10.1953. godine u Lazarevcu u staroj Lazarevačkoj porodici. Kao učenik Osnovne škole i Gimnazije počeo je da se bavi košarkom, to je i nastavio kao student Ekonomskog fakulteta u Beogradu sa generacijom Rajka Toromana i drugih.
Od osnivanja KK“Kolubara“ Lazarevac bio je uključen u rad kluba u kojem je proveo mnogo godina i kroz koji su prošle mnoge generacije igrača, počev od Čikija, Ivice, Žikaća, Miše, Stojana, Giše, Popa, Troje, Pićoša, Bobana, braće Vukomanović, Žaka, Džunketa, Mede, Kulova, Sime, Moce, Joce, Miloša, Jokse, Plisnića, Dojčina, Krasića, Danilovića, Berića, Prekovića, Prlinčevića, Misirače i mnogih drugih. Svojim iskustvom i mudrošću upućivao ih je u sve sfere života. Voleo ih je i poštovao, a oni su postajali vrhunski igrači, vaspitani i učeni ljudi.
Sarađivao je sa mnogim trenerima počev od Paskala, Miće, Mike Pite, Jokse, Ćana, Tana, Boška Đokića, Ćope, Moce, Jeke, Šarenca, Vlade Đokića, Nemanje Đurića i mnogih drugih koji su prošli kroz ovaj klub i sa svima je imao korektan odnos i lepu saradnju.
U klubu je obavljao razne funkcije. Kroz takmičenje u I-B ligi bio je generalni sekretar kluba. Kasnije je bio sportski direktor, predsednik kluba, a sada je na funkciji predsednika Skupštine kluba.
Kroz dugogodišnji rad u klubu bio je organizator mnogih prvenstvenih i kup utakmica. Organizovao je mnogo turnira za mlađe selekcije gde su uzimali učešće i klubovi Saveznog ranga takmičenja, a i klubovi koji su tek počinjali svoj rad. Ugostio je mnoge klubove (KK“Crvena Zvezda“ Beograd sa Laletom Lučićem, KK“Partizan“ Beograd sa Željkom Obradovićem, OKK “Beograd“ sa Rajkom Žižićem, KK “Borac“ Čačak, KK “Borac“ Banja Luka sa Baletićem, itd.
Ugostio je i mnoge reprezentacije i sve je proteklo u najboljem redu i sa pravim gostoprimstvom.
Izuzetnu saradnju je ostvario sa KSS i KSB, kao i sa sudijskom organizacijom i tako stvarao imidž kluba, a i svoj imidž u svom rodnom gradu kao i u državi gde je izuzetno cenjen i poštovan.

Nagrada za životno delo u vidu plakete i 50.000 dinara će mu biti uručena u nedelju 30.12.2012. godine, nakon poslednje utakmice Novogodišnjeg turnira Borislav Reba Ćorković za pionire, u OŠ Milan Milićević.

Godišnje nagrade klubovima
14.12.2012
Na sednici Predsedništva KSB održanoj 14.12.2012. godine doneta je odluka o nagrađivanju klubova:

- 30.000 dinara klubovi ABA lige, 1. Muške lige (KLS), MŽRKL, 1. Ženske lige:
KK CRVENA ZVEZDA BEOGRAD DIVA, KK PARTIZAN, OKK BEOGRAD, BKK RADNIČKI, KK MEGA VIZURA, KK RADNIČKI FMP, ŽKK VOŽDOVAC, ŽKK PARTIZAN GALENIKA, ŽKK RADIVOJ KORAĆ, ŽKK CRVENA ZVEZDA.

- 25.000 dinara klubovi 2. Muške lige:
KK BEOVUK 72, KK RADNIČKI (O), KK MLADOST.

- 20.000 dinara klubovi 1. Muške regionalne lige - Centar:
KK KOLUBARA LA 2003, KK ŽARKOVO, KK ZEMUN, KK VIVA BASKET, KK SLODES, KK BEKO, KK ASTRA, KK ZVEZDARA, KK TORLAK, KK GROCKA, KK SAVA, KK BORČA, KK ŽITKO BASKET, KK MLADOST.

- 10.000 dinara klubovi 2. Muške regionalne lige - Centar, 2. Ženske lige - Centar:
KK SPARTA RADIJUS VEKTOR, KK UMKA 2009, KK FLEŠ, KK MILAN TRIVIĆ, KK DOBANOVCI, KK MLADENOVAC, KK BASK, KK PANDA, KK ZVEZDARA KRONI, ŽKK RADNIČKI, ŽKK KARABURMA, ŽKK VRAČARAC.

- 10.000 dinara klubovi bez seniora:
KK AS BASKET, KK BEOKOŠ, KK CERAK, KK RAS, KK RADIVOJ KORAĆ.

Sećanje na Veska
15.11.2012
Poštovane kolege, košarkaški radnici, košarkaški klub Kotež organizuje revijalnu utakmicu protiv Crvene Zvezde u znak sećanja na našeg velikog prijatelja i kolegu Velisava Veskovića. Utakmica će se odigrati u ponedeljak, 26.11.2012. godine u SC Kovilovo sa početkom u 20h. Skupimo se i ove godine za Veska i prisetimo se njegove plemenite ličnosti i dogodovština kojih se uvek rado sećamo...

TRADICIONALNI TURNIR SEĆANJA NA REBU
21.09.2012
Dopis u vezi turnira možete videti u prilogu
Rebin turnir

Poseta KSB-u delegacije iz Tourcoinga (Francuska)
08.06.2012
U poseti Košarkaškom savezu Beograda od 05. do 09.06.2012. godine nalazi se delegacija iz francuskog grada Tourcoing, predstavnici Regionalnog saveza Lille-a. Delegaciju čine Jean Marie Tesse (Predsednik), Jean Jacques Marissal (Generalni sekretar) i Michel Descamps (Finansijski direktor). Danas je delegacija obavila posetu Kući košarke i kancelarijama KSB u Sazonovoj 83, prilikom koje su im uručeni prigodni pokloni.
Turnir u francuskom gradu Tourcoing je poslednjih nekoliko godina jedan od najprestižnijih i najjačih turnira za igrače do 23 godine na kojem, pored ekipa iz Evrope, učestvuju i ekipe iz SAD-a.
Reprezentacija Beograda je u poslednjih 5 godina 3 puta osvajala prvo mesto na tom prestižnom turniru.
Gosti iz Turkoana 2012

Pomoć porodici tragično preminulog Srđana Bulatovića
11.05.2012
Uplatu za pomoć porodici tragično preminulog Srđana Bulatovića možete izvršiti na sledeće žiro račune:

Findomestic banka
Dinarski račun: 240-5010100056651-80
Devizni račun: RS35240503010016148064

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 [56] 57 58 59

Portal Košarkaškog Saveza Srbije
Registar igraca KSS
Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)
Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)
Udruženje Košarkaških Sudija Beograda (UKSB)
Basket 021


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.
Aktuelno
Organi KSB
Dokumenta
Adresari
Razno
Forum
Javne nabavke
Aktuelnosti
Vesti
Galerija
Linkovi
Kontakt
Adresar klubova
Adresar delegata
Adresar sudija
Adresari
Formulari
Izveštaji
Kazne po biltenima IIMRL
Kazne po biltenima IMRL
Kazne po biltenima MK
Normativna akta
Odluke
Odluke 1MRL zajedno sa uplatama
Odluke 2MRL zajedno sa uplatama
Odluke komisije za takmičenje KSS
Odluke MK zajedno sa uplatama
Prelazni rok
Propozicije
Saopštenja 1MRL
Saopštenja 2MRL
Saopštenja MK
Saopštenja Omladinci
Zakazane utakmice MK
Predsedništvo
Skupština
Nadzorni odbor
Komisija za rad sa mladjim kategorijama