lat|eng

Доминација београдских екипа у завршницама првенства Србије

15.05.2023
Осим у пионирима, у свим осталим категоријама, мушким и женским, београдске екипе су прваци државе. Кадети и јуниори Меге су били доминантни на Триглав кадетском и Рода јуниорском финалном турниру.
У великој сали београдске арене одржана је завршница Триглав кадетске лиге пред великим бројем гледалаца који су могли да виде будућност наше кошарке. Мега је у финалу била боља од Партизана, док је Црвена Звезда изгубила у борби за бронзану медаљу.
У Баскет Ситију, поново 3 наше екипе у полуфиналу Рода јуниорске лиге. Мега је била боља од Борца из Чачка, док је Црвена Звезда савладала Динамик и окитила се бронзом. 
Код дама, пионирке и кадеткиње Црвене Звезде одбраниле су титуле првака од прошле године, док је ЖКК Арт Баскет ове године био бољи од Црвене Звезде у финалу јуниорског првенства Србије.
Пионирке су у Параћину биле боље од, такође београдске екипе ЖКК Рас, док су кадеткиње на домаћем терену савладале у финалу ЖКК Радивој Кораћ. У борби за треће место у кадетској конкуренцији нашле су се још 2 београдске екипе. ЖКК Арт Баскет био је бољи од ЖКК Визура и тако се окитио још једном медаљом на крају ове такмичарске сезоне. 
Свим нашим учесницима у свим категоријама честитамо на пласману у завршнице и одличним резултатима.
 

Галерија